“EXPERIENCE THE LEAFY CHOICE*”, Vilmorin -Mikado salata dünyasına yeni imzasını atıyor!

10/11/2019

leafy logo

Vilmorin-Mikado, endüstrinin tüm ihtiyaçlarına cevap veren yaklaşık 500 çeşit içeren eksiksiz ve yenilikçi yeni yeşillikler gamını temsil edecek sloganın tanıtımını yaptı. Yeni sloganı olan “Experience the Leafy choice*” ifadesi yeni gamı tanımaya açık bir davetin ifadesi. Tanıtım kampanyası dahilinde, tüm dünya genelinde yeni yeşillikler gamını müşterileri ile bir araya getirmek amaçlı 30’u aşkın tarla günü organize eden Vilmorin-Mikado düzenlenen etkinlikler vasıtasıyla uluslararası uzmanlığını bir kez daha sergilerken endüstrinin önde gelen oyuncuları arasındaki yerini de sağlamlaştırıyor.

*YEŞİL YAPRAKLI SEÇİMİNİZİ DENEYİMLEYİN

 

 

Genişleyen yeşillikler gamı ve güçlenen uzman ekip kadrosu 

5 yıl boyunca süregelen yeni şirket satın alımları ve ürün çeşitliliğine eklenen ıspanak ve körpe yapraklı aileleri ile ürün gamı ölçeğini büyüttü. Vilmorin-Mikado Uluslararası Yeşillikler Müdürü Catherine Moulenat “Bu yeni sloganla, dünyadaki tüm üretim ve tüketim alışkanlıkları için her pazara uyarlanmış ürünler sunan salata çeşitliliğimizin ne kadar çok yönlü ve orijinal olduğunu göstermek istiyoruz.” diyerek görüşünü vurguluyor. Endüstri ihtiyaçlarını karşılamak ve piyasanın hızlı gelişmesine ayak uydurmayı hedefleyen Vilmorin-Mikado sadece ürün yelpazesini geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda konu ile ilgili Araştırma, Geliştirme ve Pazarlama ekiplerini de güçlendirdi. Yeni organizasyon yapısında, 5 kıta da her tür için üreticilere özel çözümler sunacak olan birer ürün uzmanı yöneticisi atandı.

Vilmorin-Mikado’nun yeni ekipleri türler hakkındaki bu değeri ölçülemiyecek uzmanlıkları sayesinde, hem her bir pazarın kendine has ihtiyaçlarının gözlemlenmesinde hem de sahada onlara en uygun desteğin sağlanmasında rol alıyor.

 

İnnovasyonun yön verdiği global strateji: “Körpe yapraklılar*” örneği

Tohum endüstrisinde en eski oyunculardan biri olan Vilmorin-Mikado, “Körpe yapraklılar” için ıslah programını genişleterek benzeri görülmemiş yeni bir pazar yaklaşımını hem yaratmış hem de geliştirmiş oldu. Vilmorin-Mikado Fransa, Amerika, İspanya, İngiltere ve Avustralya’da gerçekleştirdiği çok sayıda araştırma programlarına yatırımları sayesinde “Körpe yapraklılar” üzerine araştırma programı yürüten dünyadaki tek tohum firması olarak salata endüstrisindeki büyük oyuncular arasında yerini netleştiriyor.

Marul dışındaki körpe yapraklılar: roka, kırmızı veya yeşil lahana, hardal yeşillikleri, pak choi, pancar yeşillikleri ve kırmızı amaranth

 

haritaVilmorin-Mikado startejisinin en önemli iki teması:  Kentsel tarım ve Topraksız tarım

Büyük bir kararlılıkla geleceğe odaklanan Vilmorin-Mikado gittikçe gelişecek olan Kentsel tarım ve Topraksız tarım için de salata çeşitleri geliştirmeye odaklanıyor. Değişen beslenme alışkanlıklarına eşlik edebilmek adına, özellikle Fransa ve Japonya olmak üzere dünyada bir çok farklı bölgede stratejik ortaklıklar yürütmekte. Bu ortaklıklara örneklerden biri olan Ferme Urbaine Lyonnaise (Liyon Kent Çiftliği) projesinde, Vilmorin-Mikado FUL ekibini yetiştirme danışmanlığı, pilot kent serası ve tohum tedariği yönünde desteklemekte. Bunun yanı sıra yürütülen bir başka proje ise Japonya’da Chiba Üniversitesi ile yürütülen bu tip yeni üretim sistemlerine uygun ürün araştırma projesi.

 

 

Fransa’da Yeşillikler tarla günü!

Tüm dünyada düzenlenen 30’u aşkın tarla günü ile Vilmorin-Mikado yeni yeşillikler ürün gamı sloganını tanıttı. Etkinliklerin ilki olan La Menitre yeşil yapraklılar tarla günü 5 eylül 2019’da gerçekleşti. Angers şehri yakınında gerçekleşen tarla gününde çok renkli kıvırcık lahana yapraklıları çeşitleri , yeni KX1, KX2, Red Russian çeşitleri ve Bremia’ya tam dayanım BI:16-36EU gibi yeniliklere yer verildi.

leafy event

 

Diğer haberler

havuç

Vilmorin-Mikado, 3. Uluslararası Havuç Sempozyumu'nda kapsamlı ve dinamik yelpazesini sergileyecek!

Havuçta öncü ve dünya lideri olan Vilmorin-Mikado, 2-5 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında İngiltere'nin York şehrinde düzenlenecek 3. Uluslararası Havuç…

Yeni marul çeşitlerimiz İzmir’de profesyoneller ile buluştu...

  11 Mayıs Çarşamba günü İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Tokatbaşı mahallesinde Osman Köpüklü’ye ait marul üretim tarlasının içerisindeki 3500 m2’…