Dominique Amilien, Vilmorin-Mikado'nun yeni Genel Müdürü

14/07/2020

Son iki yıldır Vilmorin-Mikado genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Dominique AMILIEN, Rodolphe MILLET’in ardından Fransız-Japon tohum üreticisinin genel yönetimini devraldı. Dominique AMILIEN şirketin yeni kimliğini güçlendirmek amacıyla 11 Mayıs 2020’de yeni görevlerine başladı.

 

Vilmorin-Mikado’nun yeni kimliğini güçlendirmek

Vilmorin (Fransız tohum üreticisi) ve Mikado Kyowa Seed’in (Japon tohum üreticisi) operasyonel birleşmesinden dört yıl sonra, Vilmorin-Mikado yeni oluşumun kendini gösterdiği bir aşamaya geçiyor. Birleşme projesinin başlangıcından bu yana projede yer alan Dominique AMILIEN şirketin yeni yönetim şekli olan, çalışanları ve kolektif zekayı merkeze koyarak gerçek bir kıtalar arası ve çok kültürlü iş birliğine izin veren, temsil heyeti tabanlı tasarlanmış sistemin uygulanmasına bugüne kadar büyük katkıda bulunmuştur.

Bundan sonra ise, Dominique AMILIEN Asya’daki Vilmorin-Mikado’nun müdür yardımcısı Takako Sakai ile birlikte güçlü ve aktif bir Fransız-Japon şirketi kültürü geliştirerek Vilmorin-Mikado’nun bu yeni kimliğini güçlendirerek hayata geçirmeyi hedefliyor.

 

Uluslararası tarım sektöründe 30 yılı aşkın deneyim

Dominique AMILIEN 1987 yılında Limagrain’e katılarak Fransa ve İtalya’da ticari, idari ve ardından yönetim pozisyonlarında görev aldı. Vilmorin Jardin’in Uluslararası Ticaret ve Pazarlama departmanını yönettikten sonra, 2011 yılında Global Satış Müdürü olarak Vilmorin-Mikado ekiplerine katıldı ve 2018 yılında genel müdür yardımcısı görevine getirildi.

 

Dominique AMILIEN şunların altını çiziyor: “Koronavirüsün neden olduğu daha önce görülmemiş bu durum yarının gıda tedarikinin güvence altına alınmasına etkin şekilde katkıda bulunan tüm tarım sektörünün yürüttüğü çalışmaların önemini ortaya koyuyor. Bu, çalışmalarımızı her gün anlamlı kılan önemli bir ortak görevdir. Bilhassa faaliyetlerimizi sürdürmek ve müşterilerimize bu zor zamanlarda hizmet etmek için elinden geleni yapan tüm Vilmorin-Mikado ekipleriyle gurur duyuyorum”. 

Diğer haberler

havuç

Vilmorin-Mikado, 3. Uluslararası Havuç Sempozyumu'nda kapsamlı ve dinamik yelpazesini sergileyecek!

Havuçta öncü ve dünya lideri olan Vilmorin-Mikado, 2-5 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında İngiltere'nin York şehrinde düzenlenecek 3. Uluslararası Havuç…

Yeni marul çeşitlerimiz İzmir’de profesyoneller ile buluştu...

  11 Mayıs Çarşamba günü İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Tokatbaşı mahallesinde Osman Köpüklü’ye ait marul üretim tarlasının içerisindeki 3500 m2’…