Pembe domatesin ömrü V544 F1 ile uzuyor

30/09/2019

Pembe domateste aşılamayan problemlerden biri olarak bilinen kısa raf ömrü, V544 F1 çeşidi ile artık tarih oluyor. Vilmorin Anadolu Tohumculuk tarafından geliştirilen V544 F1  pembe domates çeşidi, rafine lezzeti ile olduğu kadar uzun raf ömrü ve yüksek verimliliği ile de üreticinin yüzünü güldürmeyi başarıyor.

 

V544 f1

Yetiştiricilikte karşılaşılan güçlükler ve kısa raf ömrü gibi nedenlerle sınırlı bir üretime sahip olan pembe domates, olağanüstü lezzeti ve mis gibi kokusuyla ihracat pazarının en çok talep edilen domates çeşitlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Lezzeti ve meyve iriliği ile iç piyasayı, sert meyvesi ve uzun raf ömrü ile ihracatı hedeflediğimiz bu çeşit, Antalya’nın özellikle yayla bölgesi olan Söğüt, Elmalı, Korkuteli gibi ilçelerinde yapılan yazlık dikimlerde, üreticilerden tam not aldı. Üreticiler; salkım seyreltme işçiliğinin olmaması, budama işçiliğinin az oluşu, toplama rahatlığı ve ürünün hem iç hem de dış pazarda rahatça alıcı bulabilmesi sayesinde V544 F1 çeşidinden son derece memnun. 

 

V544 F1 Pembe Domates

 

 

V544 F1 ile meyvelerde çatlama veya çiçek burnu yanıkları olmadan, hastalıklara oldukça mukavemet sahibi yüksek kaliteli ürün elde etmek mümkün oluyor. Uzun raf ömrü ve fizyolojik dayanımın yanı sıra V544 F1, yüksek  verim oranıyla da üreticilerin gözdesi. Yüksek meyve tutum performansı, salkımda ortalama 4-5 meyve tutumu, meyvelerin uniformitesi ve 300-400 gr yuvarlak hafif dilimli meyvesi ile artık hem üreticilerin hem de pazarın aranılan yeni çeşidi: V544 F1.

 

 

 

 

3 yıldır Vilmorin Anadolu Tohumculuk Ür-Ge ekibi ile birlikte Yayla/Söğüt bölgesinde V544 F1 dikimi yapan Pekcan Beyoğlu ve Uğur Beyoğlu ile deneyimleri değerlendirildi. Beyoğlu bitki üzerinde 20 günden fazla dayanan V544 F1’in hem iç hem dış piyasada kolaylıkla tercih edilebilir olduğunu, hastalığa gösterdiği direnç ve az işçilik gerektirmesi ve yüksek tonajı dolayısı ile çok memnun olduklarını belirtti.

 

V544

 

Diğer haberler

Havuç pazarında Vilmorin-Mikado imzası var!

Küresel havuç pazarı iklim değişikliği ve tüketici alışkanlıkları gibi faktörlerle dinamik bir gidişat izlerken, havucun tartışmasız lideri Vilmorin-…

Sanayi domatesinde beklentiler Vilmorin çeşitleri ile karşılanıyor

Sanayi domatesinde değişen pazar ihtiyaçlarını sürekli takip eden Vilmorin Anadolu Tohumculuk, geliştirdiği çeşitlerle pazarın beklentilerini…