Yeni Yılda Sanayi Ürünleri Toplantıları

20/01/2020

Havuç, marul ve domates pazarının lider firmalarından Vilmorin Anadolu Tohumculuk 2020 yılına peş peşe düzenlediği sanayi domatesi etkinlikleri ile yıla yoğun başladı.

 

 

Ocak ayı boyunca Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Kıbrıs’ta düzenlenen sanayi ürünleri toplantılarında 150’ye yakın sektör çalışanı ile Vilmorin Anadolu Tohumculuk satış ve ürün geliştirme ekipleri bir araya geldi. Toplantılar süresince, Marmara Bölge Müdürü Fatih Karaca’nın yürüttüğü sunumlarda yeni çeşitlerin tanıtımı yapılırken, Türkiye ve dünyada sanayi ürünlerinin bugünü ve geleceği de sektör paydaşlarının gündemindeydi.

Vilmorin sanayi domates çeşitlerinden renk ve erkencilik ile ön plana çıkan TORO F1 ve verim yönünden çiftçiler tarafından memnuniyet kazanan ZEPLİN F1 çeşitlerinin yanı sıra, pazara yeni giriş yapan, özellikle gerek yüksek verim potansiyeli ve TSWV dayanımı ile çiftçiyi memnun eden, diğer yandan yüksek fabrika kriterleri ile (brix, renk ve viskozite) fabrikacıların beğendiği AND4123 F1 (RED DIAMOND) ve yüksek verimi ile beğenilen AND2018 F1 çeşitlerine yer verildi.

Geçen yıl deneme programına alınan gerek çiftçi gerekse fabrikalardan olumlu sonuçlar alan AND4228 F1 ve AND4420 F1 çeşitleri toplantıda birlikte değerlendirildi.

 

 

MUSTAFAKEMALPAŞA SANAYİ ÜRÜNLERİ TOPLANTISI

3 Ocak’ta Bursa/Mustafakemalpaşa’da düzenlenen toplantıda, sektörün önde gelen firma çalışanları ile Vilmorin satış ve ürün geliştirme ekipleri bir araya geldi. Yaklaşık 15 kişinin ağırlandığı toplantıda çeşitler birlikte değerlendirildi. 

 

 

 

 

 

 

KIBRIS SANAYİ ÜRÜNLERİ TOPLANTISI

Geçen sene birincisi İstanbul’da düzenlenmiş olan kapsamlı toplantı bu yıl 10-12 Ocak tarihleri arasında Kıbrıs’ta gerçekleşti. Sektörün önde gelen yaklaşık 50 temsilcisinin ağırlandığı etkinlik boyunca firma ve yeni çeşit tanıtımlarının yanı sıra sanayi domates sektörü, zorluklar ve çözümler gündemdeydi.

TSMV dayanımın önemine dikkat çeken Fatih Karaca: “Son yıllarda özellikle Ege bölgesinde birçok alanda zarara yol açan Domates Lekeli Solgunluk Virüsü (TSWV) nedeniyle o alanlarda TSWV dayanımı olmayan çeşitlerin dikilmesi büyük risk olacaktır. Bu bölge içinde AND4123 (Red Diamond) TSWV dayanımı ile ön plana çıkmaktadır” diyerek görüşünü paylaştı.

Karaca son olarak dünya üzerinde yeni görülen Domates Kahverengi Buruşuk Meyve Virüsü (ToBRFV) hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. “Virüs Türkiye’de bazı bölgelerde tespit edilmiş ve zararlara sebep olmuştur. Vilmorin Anadolu Tohumculuk olarak Domates Kahverengi Buruşuk Meyve Virüsü (ToBRFV) ile ilgili Ar-Ge ve ıslah çalışmalarına başlamıştır.“

 

 

KARACABEY SANAYİ ÜRÜNLERİ TOPLANTISI

16 Ocak’ta Bursa/Karacabey’de düzenlenen toplantıda, sektörün önde gelen salça üreticilerinin çiftçileri ile Vilmorin satış ve ürün geliştirme ekipleri bir araya geldi. Marmara Bölgesi Satış Sorumlusu Abbas Aksu ile Ege ve Marmara Bölgesi Sanayi Domatesi Ürün Geliştirme Sorumlusu Fulin Babür’ün de katıldığı toplantıda yaklaşık 55 çiftçi ağırlandı. 

 

Diğer haberler

havuç

3. Uluslararası Havuç Sempozyumu: Vilmorin-Mikado Ürün Gamı ile Onursal Yerini Aldı!

  Dünya çapında satılan havuç tohumlarının üçte birini üreterek havuçta dünya lideri olan Vilmorin-Mikado, bu yıl da İngiltere'nin York şehrinde…
marul

Marulda yeni sezona iddialı başlangıç

Marul pazarındaki yeniliklerine hız kesmeden devam eden Vilmorin Mikado Türkiye, yeni çeşitlerini Eskişehir’deki paydaşlarla buluşturdu.     Marul…